KINESITHERAPIE

SPORTBLESSURE

Heb je last van een spierscheur, een peesontsteking, een omgeslagen enkel, een overbelasting of iets anders?

 Samen gaan we streven naar een zo snel mogelijke, maar tegelijkertijd ook optimale sporthervatting. Alle factoren die een invloed kunnen hebben, worden meegenomen in uw ge├»ndividualiseerd behandelplan. 

POST-OPERATIEVE REVALIDATIE

Heb je net een operatie achter de rug of kom je net uit de gips na een breuk? 

Indien de behandelende arts toestemming geeft om de kinesitherapie te beginnen, starten we de behandelingen op. Op een effici├źnte manier pakken we de revalidatie aan. 

RUG- EN NEKKLACHTEN

Ondervind je rug- en/of nekklachten?

Dit is de meest voorkomende klacht, dus je bent absoluut niet alleen. Door de complexiteit van deze klachten, wordt er eerst een uitgebreid vraaggesprek en klinisch onderzoek gedaan, zodat de oorzaak van de klacht kan behandeld worden. Denk ook bij krachtverlies en/of tintelend gevoel aan deze problematiek. 

DUIZELIGHEID

Ben je duizelig na een snelle verandering van positie of na het rechtkomen uit bed of zetel?

Dit kan te wijten zijn aan BPPV (benigne paroxysmale positionele vertigo). Dit is een probleem met de kristallen in het binnenoor, waardoor de hersenen informatie verkeerd gaan interpreteren. Een specifiek manoeuvre wordt aangeleerd, alsook de nek dient behandeld te worden. 

HOOFDPIJN

Heb je regelmatig last van hoofdpijn?

Vaak is hoofdpijn de oorzaak van een probleem gesitueerd in de nek (cervicogene hoofdpijn) of door verhoogde spanning van de spieren (spanningshoofdpijn). Bij spanningshoofdpijn wordt vaak ook gebruik gemaakt van dry needling.